Seksclub Villa Weizigt heeft eigen testlocatie bij het pand: ‘Hier ga je vaak spontaan en laat naartoe’

Geplaats op: 08-10-2021

Een spontaan bezoek aan Villa Weizigt is sinds vrijdagavond een stukje eenvoudiger. De seksclub heeft een ruimte in het gebouw waar bezoekers in de ‘spitsuren’ een coronatest kunnen doen. Dit weekend moeten mensen de test nog kopen, maar vanaf maandag kan het gratis met Testen voor Toegang.

De eigenaresse van Villa Weizigt, die liever anoniem blijft, vindt het fijn dat bezoekers zich op locatie kunnen laten testen. ,,Veel klanten zijn nog niet (volledig) gevaccineerd en komen aan zonder QR-code. Die klanten kunnen dan dus niet naar binnen.’’ Daar is nu een oplossing voor. Dit weekend zijn er ‘s avonds nog testen te koop, maar vanaf volgende week wordt dat systeem vervangen door Testen voor Toegang.

Een particulier bedrijf regelt het Testen voor Toegang bij Villa Weizigt. ,,Het testen kan op drukke momenten, dus op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond’’, meldt iemand die werkzaam is bij de stichting die het testsysteem verzorgt. ,,Meestal ga je spontaan naar zo’n club als Villa Weizigt, op een moment dat andere zaken al gesloten zijn. Je denkt ook niet ‘s ochtends al van: goh, vanavond ga ik naar zo’n club. Dan is het handig dat je gewoon kunt gaan, je snel kan laten testen en naar binnen kunt.’’

Kwartiertje wachten

Klanten laten zich in een ruimte voor in het gebouw testen. Vervolgens wachten ze buiten op hun uitslag, wat maximaal een kwartier duurt. Daarna kunnen ze met de QR-code de seksclub in. Vrijdagavond werd de ‘teststraat’, zoals de eigenaresse het zelf noemt, ingericht.

Het Testen voor Toegang-systeem bij de seksclub is een experiment, maar zoals het er nu naar uitziet blijft de coronapas voorlopig nog van kracht. ,,We verwachten dat dit voor al die mensen die niet of nog niet volledig gevaccineerd zijn, prettig is’’, meldt een woordvoerder van het particuliere bedrijf dat het testen bij Villa Weizigt regelt.

Bron: https://www.ad.nl/dordrecht/seksclub-villa-weizigt-heeft-eigen-testlocatie-bij-het-pand-hier-ga-je-vaak-spontaan-en-laat-naartoe~ad879202/