Nieuws

Raar verhaal: na enorme vernieling van clubhuis blijkt nu ook omstreden reclamebord te zijn gejat

Dat kan er ook nog wel bij. Niet alleen sloegen inbrekers vorige week het clubhuis van de Dordtse voetbalclub GSC/ODS kort en klein, een paar dagen later bleek ook een reclamebord langs het hoofdveld te zijn verdwenen.

De verontwaardiging was een week geleden groot na de hondsbrutale vernielingen in het gebouw van de vereniging. Met een voorhamer werd de schuifpui aan barrels geslagen en later moest ook het interieur eraan geloven. Vermoedelijk waren de inbrekers op zoek naar geld en toen dat er niet bleek te zijn, reageerden ze hun frustratie af op de inventaris. De schade? Tienduizenden euro’s.

Maar daarmee was het nog niet gedaan, want een paar dagen later ontdekten vrijwilligers van de club tot hun verbijstering dat het reclamebord van Villa Weizigt verdwenen is. ‘Los van de vraag wat iemand daar in hemelsnaam mee moet, vragen we ons ook af wanneer het precies is weggehaald’, schrijft de club op de eigen website.

Niet opgevallen

Tot dan toe was de verdwijning niet opgevallen: de clubmensen waren te druk met het inventariseren en opruimen van de puinhoop binnen. ‘Na de inbraak ging de aandacht woensdagmorgen en de dagen er na helemaal uit naar wat er binnen allemaal moest (en nog moet) gebeuren. Het is dus niet ondenkbeeldig dat het reclamebord in dezelfde nacht verdween als dat die zinloze vernielingen door dat inbrekerstuig plaatsvonden.’ Het bord zorgde vorig jaar voor wat rumoer, omdat het volgens critici niet zou passen om een seksclub reclame te laten maken langs het veld.

De club roept opnieuw getuigen op zich te melden. Het moet hoe dan ook een flinke sjouwklus geweest zijn, want het bord bestaat uit twee delen van elk drie meter lang.

Bron: https://www.ad.nl/dordrecht/raar-verhaal-na-enorme-vernieling-van-clubhuis-blijkt-nu-ook-omstreden-reclamebord-te-zijn-gejat~a5e54698/?cb=86f0000b-db79-46cf-a863-96b09d48acf4&amp%3Bauth_rd=1&auth_rd=1

Lees meer

Seksclub in Dordrecht breidt uit met kamers met jacuzzi’s en grotere bedden: ‘Iets speciaals aanbieden’

Villa Weizigt in Dordrecht wil volgend jaar zomer een verdieping met vier luxe kamers bouwen op de huidige aanbouw. Bij de seksclub is het met name in de weekenden zo druk dat er soms een tekort aan kamers is.

,,Met deze kamers wil ik ook een hoger segment aanboren”, vertelt de eigenares. ,,Het worden luxe kamers met jacuzzi’s en grotere bedden. Daardoor kan ik iets speciaals aanbieden aan klanten.”

De kamers van de prostituees zijn in de villa zelf gevestigd. In de aanbouw zitten de loungeruimte en het zwembad. De extra verdieping komt op die aanbouw. Het bestemmingsplan staat een extra verdieping daarop toe.

Architect Bert Toorman heeft een ontwerp gemaakt met een schuin rieten dak en grote dakkapellen. Dat vindt de welstandscommissie die het plan heeft beoordeeld te veel lijken op een ‘boerenschuur’. Ze wil een duidelijk onderscheid behouden tussen aanbouw en villa. Dus een plat dak, geen riet en kleinere dakkapellen.

Liefst zonnepanelen

De architect gaat dat aanpassen. De eigenares legt dan het liefst zonnepanelen op het dak. Ze wil volgend jaar na de zomer beginnen met de uitbreiding.

De welstandcommissie is een onafhankelijke commissie in een gemeente die bouwplannen beoordeelt of ze architectonisch in de omgeving passen. De commissie brengt vervolgens een advies uit aan het bestuur van die gemeente.

Bron: https://www.ad.nl/dordrecht/seksclub-in-dordrecht-breidt-uit-met-kamers-met-jacuzzis-en-grotere-bedden-iets-speciaals-aanbieden~a12fe01c/

Lees meer

Dieven dringen luxe seksclub binnen en gaan ervandoor met geldla: ‘Niet zo handig dit’

Twee mannen van 39 en 42 jaar zijn in de nacht van woensdag op donderdag op heterdaad betrapt tijdens een diefstal in de Dordtse seksclub Villa Weizigt. De politie trof het duo aan in de bosjes.

Het was iets voor 04.00 toen de eigenaresse, die vanwege veiligheidsredenen niet bij naam genoemd wil worden, werd gebeld omdat het alarm afging in haar luxe seksvilla. ,,Of ik op de camerabeelden mee wilde kijken wat er aan de hand was.” Dat deed ze direct. Ze zag tot haar grote verbazing twee mannen met een breekijzer langs het binnenzwembad drentelen. ,,Ze gingen voor de gokkasten.”

Op camerabeelden is te zien hoe de mannen zenuwachtig proberen de geldlades los te krijgen met hun breekijzer. Op de achtergrond klinkt een luid alarmgeluid. Een van de lades laat los. Die nemen ze mee. Bij een andere gokkast doen ze verschillende verwoede pogingen, maar lukt het uiteindelijk niet. Ze rennen ervandoor, via de achtertuin van de seksclub, en klimmen over de schutting. Mét de geldlade. Dan verstoppen ze zich in de bosjes.

Wat ze niet wisten, was dat de politie hen toen allang in het vizier had. Die was, tot grote opluchting van de eigenaresse, slechts enkele minuten na het telefoontje van Villa Weizigt al ter plaatse. ,,We kwamen zo onopvallend mogelijk aan”, legt een woordvoerder van de politie uit. ,,We troffen de mannen aan in de bosjes.” Volgens de jubelende eigenaresse had de politie ‘slechts vier minuten’ nodig om er te komen en had ze honden meegenomen.

De twee mannen werden direct aangehouden. ,,Ik ben de agenten zo dankbaar!” zegt de eigenaresse van de seksclub. Volgens de politie hebben de dieven geen vaste woon- of verblijfsplaats.

‘Niet zo handig dit’

De geldla is inmiddels weer in handen van de seksclub. ,,Ik ben superblij met zo’n goede afloop.” Volgens de eigenaresse is het de eerste inbraak in zeven jaar tijd. ,,Het is niet zo handig om bij ons in te breken, omdat we ongeveer 24 camera’s hebben hangen. Ook hebben we een rookgordijn geactiveerd toen de heren binnen waren. Dat hielp hen ook niet hun doel te behalen”, lacht ze.

Bron: https://www.ad.nl/dordrecht/dieven-dringen-luxe-seksclub-binnen-en-gaan-ervandoor-met-geldla-niet-zo-handig-dit~a958e589/

Lees meer

Seksclub Villa Weizigt heeft eigen testlocatie bij het pand: ‘Hier ga je vaak spontaan en laat naartoe’

Een spontaan bezoek aan Villa Weizigt is sinds vrijdagavond een stukje eenvoudiger. De seksclub heeft een ruimte in het gebouw waar bezoekers in de ‘spitsuren’ een coronatest kunnen doen. Dit weekend moeten mensen de test nog kopen, maar vanaf maandag kan het gratis met Testen voor Toegang.

De eigenaresse van Villa Weizigt, die liever anoniem blijft, vindt het fijn dat bezoekers zich op locatie kunnen laten testen. ,,Veel klanten zijn nog niet (volledig) gevaccineerd en komen aan zonder QR-code. Die klanten kunnen dan dus niet naar binnen.’’ Daar is nu een oplossing voor. Dit weekend zijn er ‘s avonds nog testen te koop, maar vanaf volgende week wordt dat systeem vervangen door Testen voor Toegang.

Een particulier bedrijf regelt het Testen voor Toegang bij Villa Weizigt. ,,Het testen kan op drukke momenten, dus op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond’’, meldt iemand die werkzaam is bij de stichting die het testsysteem verzorgt. ,,Meestal ga je spontaan naar zo’n club als Villa Weizigt, op een moment dat andere zaken al gesloten zijn. Je denkt ook niet ‘s ochtends al van: goh, vanavond ga ik naar zo’n club. Dan is het handig dat je gewoon kunt gaan, je snel kan laten testen en naar binnen kunt.’’

Kwartiertje wachten

Klanten laten zich in een ruimte voor in het gebouw testen. Vervolgens wachten ze buiten op hun uitslag, wat maximaal een kwartier duurt. Daarna kunnen ze met de QR-code de seksclub in. Vrijdagavond werd de ‘teststraat’, zoals de eigenaresse het zelf noemt, ingericht.

Het Testen voor Toegang-systeem bij de seksclub is een experiment, maar zoals het er nu naar uitziet blijft de coronapas voorlopig nog van kracht. ,,We verwachten dat dit voor al die mensen die niet of nog niet volledig gevaccineerd zijn, prettig is’’, meldt een woordvoerder van het particuliere bedrijf dat het testen bij Villa Weizigt regelt.

Bron: https://www.ad.nl/dordrecht/seksclub-villa-weizigt-heeft-eigen-testlocatie-bij-het-pand-hier-ga-je-vaak-spontaan-en-laat-naartoe~ad879202/

Lees meer

Villa Weizigt baalt dat sekswerk nog niet mag: ‘Corona is toch geen seksgerelateerde ziekte?’

Masseurs en tatoeëerders mogen vanaf 3 maart weer aan de slag, maar bij de luxe seksclub Villa Weizigt in Dordrecht moet de deur dichtblijven. De eigenaresse hoopt snel op beter nieuws. ,,Sommige meisjes krijgen niet eens een uitkering.’’

Tijdens de persconferentie dinsdagavond kwam er goed nieuws voor mensen die een contactberoep beoefenen, behalve sekswerkers. De eigenaresse van de Dordtse club kan de situatie niet anders omschrijven dan ‘lullig’. ,,Hoe anders is sekswerk dan een massage of tatoeëren, waarbij er ook lichamelijk contact is? Corona is toch geen seksgerelateerde ziekte?’’ In haar ogen is er geen duidelijke reden voor deze uitzonderingspositie voor sekswerk.

De eigenaresse hoopt dat er snel licht aan het einde van de tunnel komt voor haar zaak. ,,Gelukkig krijgen we wat overheidssteun, al is dat maar een druppel op een gloeiende plaat. Met spaargeld kun je zoveel maanden sluiting niet redden.’’ Toch maakt ze zich vooral zorgen om de meisjes. ,,Voor hen vind ik het het ergst. Op een gemiddelde avond werken er 25 tot 30 dames. Sommigen ontvangen niet eens een uitkering en hebben een gezin te onderhouden. Ik hoop voor hen dat er snel goed nieuws komt.’’

Eén van de laatste branches

Net als de sportscholen waren seksclubs één van de laatste branches die na de eerste coronagolf de deuren weer mochten openen. Met extra hygiëneregels, verplicht reserveren en temperatuur meten voor ieder bezoek – zowel bezoeker als sekswerker – was vanaf juli ieder standje weer toegestaan. Sinds november zijn de deuren van Villa Weizigt als gevolg van de lockdown weer op slot.

De eigenaresse zit ondertussen niet stil. ,,Nu er binnen niets gebeurt, hebben we de tijd genomen de boel te verbouwen. De club is van binnen flink opgeknapt.’’ De seksclub, voorzien van onder andere een zwembad en gezellige bar, is helemaal klaar om weer open te gaan. ,,Hopelijk kan het als een groot deel, zeg vijftig procent, van de Nederlanders gevaccineerd is. Dan is de avondklok er waarschijnlijk ook wel af, want de avonduren zijn bij ons natuurlijk wel het drukst.’’

Bron: https://www.ad.nl/dordrecht/villa-weizigt-baalt-dat-sekswerk-nog-niet-mag-corona-is-toch-geen-seksgerelateerde-ziekte~afb2f926/

Lees meer

Sekswerkers van club Villa Weizigt zijn bang voor tweede sluiting: ‘Het loopt juist weer zo lekker’

De Dordtse Seksclub Villa Weizigt mocht na drie maanden sluiting ‘eindelijk’ weer open. Maar nu het aantal coronabesmettingen weer stijgt houdt de eigenaresse haar hart vast. ,,Vooral de meisjes zijn bang dat we weer dichtmoeten.’’

Net als de sportscholen waren seksclubs één van de laatste branches die in coronatijd de deuren weer mochten openen. Maar de Dordtse seksvilla is bang ook weer als eerste de deuren te moeten sluiten zodra er een nieuwe uitbraak komt. ,,Voor de meiden was het super dat ze weer aan de slag konden. Nu vragen ze elke keer angstig: moeten we weer dicht? Ik zeg steeds: ik weet het niet’’, zegt de eigenaresse, die niet met haar naam in de krant wil.

Ze waren bij Villa Weizigt o zo blij dat de tent weer open mocht begin vorige maand. En met relatief weinig beperkingen: anderhalve meter afstand houden, een temperatuurcheck en naamregistratie. Maar seks is gewoon toegestaan: ,,Alle standjes mogen. We hebben wel extra hygiëneregels ingevoerd.’’

Niet alleen ‘de meiden’ waren blij, ook de naar vertier smachtende klanten slaakten een zucht van verlichting, getuige de grote opkomst de eerste weken: ,,Het liep storm. Inmiddels is het weer terug op het normale niveau, hoor. Maar het loopt weer lekker.’’

‘Klappen opvangen’

Het stijgende aantal besmettingen is zorgwekkend, vindt de eigenaresse van de luxe seksvilla. ,,Maar ik geloof dat het nog wel meevalt met de hoeveelheid mensen op de ic’s. Bovendien weten de artsen nu al een stuk meer dan voorheen, hè. Maar goed, veel seksclubs zijn niet meer opengegaan na 1 juli. Die hebben het gewoon niet gered.’’

Klanten van Villa Weizigt hoeven zich nog geen zorgen te maken, de club zal niet een-twee-drie over de kop gaan, mocht er een tweede sluiting komen. ,,Ik ben een goede spaarder, kan nog wel wat klappen opvangen. Maar de meisjes zijn wel heel bang weer zonder werk te zitten straks. Die hebben geen spaargeld meer.’’

Bron: https://www.ad.nl/dordrecht/sekswerkers-van-club-villa-weizigt-zijn-bang-voor-tweede-sluiting-het-loopt-juist-weer-zo-lekker~ade3b74b/

Lees meer

Seksclub Villa Weizigt is sinds vandaag weer open en dat zorgt voor een stormloop: ‘Alle standjes mogen’

Na drie maanden gedwongen sluiting, gingen de deuren van de Dordtse seksclub Villa Weizigt vandaag weer open. De regels? Netjes anderhalve meter afstand houden. Behalve bij seks: ,,Alle standjes zijn toegestaan.”

Even je temperatuur checken bij binnenkomst, en je naam doorgeven. Het is allemaal een klein beetje anders, maar bezoekers kunnen weer met volle teugen komen genieten van vrouwelijk gezelschap in de seksvilla. En dat doen ze: ,,Het loopt storm. Het is erg gezellig. Veel vaste klanten zijn gekomen, die komen wat drinken bij de bar beneden. De helft van de bezoekers gaat uiteindelijk naar boven met een meisje, voor seksueel contact. De rest blijft gewoon gezellig beneden”, vertelt de eigenaresse, die liever anoniem blijft. Ook de komende dagen verwacht ze veel aanloop. ,,Nieuw is ook dat mensen moeten reserveren.”

Niet alleen de naar vertier snakkende klanten, ook ‘de dames’ stonden te popelen weer aan de slag te kunnen. ,,Iedereen is superblij. De meiden vroegen me wekelijks wanneer ze weer aan de slag konden. De meeste dames die hier werken zijn weer terug gegaan naar hun thuisland toen corona uitbrak, die moesten teren op spaarcenten. Dat geld is nu wel op.”

Risico

Voor seksclubs geldt: alle standjes zijn toegestaan. Ondanks dat intieme contact, zijn er weinig zorgen rondom het coronavirus. ,,We hanteren extra hygiëneregels. En we vragen zowel de meisjes als bezoekers bij binnenkomst of we hun temperatuur op mogen meten. Ja, dat meten doen we gewoon via het voorhoofd hoor”, lacht de eigenaresse. ,,Een aantal klanten heeft wel aangegeven voorlopig nog niet te komen. Die appten me dat ze bijvoorbeeld zorgen voor een bejaarde ouder en het risico niet willen lopen.”

Villa Weizigt is zeven dagen per week open. Om binnen te komen betalen bezoekers 60 euro entree. Dan kunnen ze gelijk ook gebruikmaken van de sauna en het zwembad. Wie met een meisje ‘naar boven’ wil, betaalt meer.

Bron: https://www.ad.nl/dordrecht/seksclub-villa-weizigt-is-sinds-vandaag-weer-open-en-dat-zorgt-voor-een-stormloop-alle-standjes-mogen~a75eab23/

Lees meer